Kristen tro vs annan…

… är en liten serie av inlägg som kommer att se på den väsentliga skillnaden mellan judendom, islam och kristendom – Jesus Kristus.

Avsikten är inte att underblåsa religionsstrider, men att lyfta fram de faktiska skillnaderna. Dessa är så pass markanta och än mer viktiga… att man omöjligt – med Guds Ord som rättesnöre – kan för fram tankar som förleder människor att tro att det gör det samma, om man tror på Allah eller Gud.

När någon/några – om så biskopar och påvar – argumenterar för detta, bör de med all rätta betraktas som andliga förförare och vilseledare!

Många av oss kristna behöver i dag väckas på nytt inför Jesus Kristus, förstå vad vi tror på och slå vakt om vad Guds Ord lär. Annars kommer vi se en stor svensk brudeskara falla på mållinjen, pga förledarnas religiöst flummiga och humanistiskt vackra ordvalser.

Här handlar det inte om tillfällig förförande andlig känsloberusning eller om värnandet av kristen tro som någon tynande kultur. Det handlar om att veta vem vi tror på – och varför. För vår egen och andras dagliga och levande relation med Gud, och för evigheten – som vi alla går för att möta.

Första inlägget i serien hittar du här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *